Feestdagen

De kerstdagen en de laatste dagen van het jaar zijn een periode van bezinning. We staan even stil bij wat is geweest en maken goede voornemens voor wat komen gaat. Tussen haakjes: mijn diepste gedachten of wensen ga ik hier níet met jullie delen. Jullie weten al genoeg van mij.
Wél is het hier op zijn plaats jullie te vertellen hoe het met mijn blog is gegaan. Sinds het begin, december 2013, heb ik 55 berichten geplaatst, wat wil zeggen dat ik mijn voorgenomen ritme van één column per week heb kunnen volhouden – zelfs toen ik op vakantie was. Mijn interpretatie: oef, ik heb dus toch een beetje discipline.
De statistieken (jullie moesten eens weten hoe spannend dat is, die statistieken bekijken!) tonen ook aan dat mijn blog 7405 keer werd bezocht. Met een gemiddelde van 20 views per dag zijn mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen! Mijn interpretatie: yes, ik doe volgend jaar verder.

Ik wil jullie hierbij dan ook van harte bedanken voor het lezen en het delen van mijn columns. Het was zó fijn de reacties te lezen of in een gesprek te horen hoe sommigen zitten te wachten op het verschijnen van een bericht! Complimenten krijgen is leuk en werkt motiverend!

Toch gooi ik de riem er even af. Ik moet me nog geestelijk voorbereiden op Kerstmis en Nieuwjaar. Voor veel mensen is dit de moeilijkste tijd van het jaar. Alleen-zijn of dierbaren moeten missen valt op zulke dagen nog zwaarder dan anders. Bovendien brengt al die verplichte gezelligheid niet altijd het beste in een mens naar boven. Daarom wens ik iedereen goede moed en veel uithoudingsvermogen! Probeer toch maar te genieten, wees lief voor elkaar en tot in 2015!

5 reacties op “Feestdagen”

  1. Een leuk stukje! Wat leuk dat er zoveel belangstelling is voor ” Rimpelingen” en ik kan mij ook goed voorstellen dat het spannend is: ” Zijn er bezoekers,worden gedachten gedeeld”? Er zijn heel veel blogs maar qua inhoud kunnen ze erg verschillend zijn. Het goede verhaal dat je aan het denken zet, dat spreekt mij aan.
    Geniet van de bezinning van advent, het licht van kerst en een nieuw jaar dat ook weer helemaal blanco is.
    Jaren geleden lag ik heel ziek in een groot ziekenhuis. Mijn lieve bezoek vond het heel naar dat ik met kerst niet thuis was. Maar .., ik had een mooie kerst op die zaal met zieke mensen. Je stond juist veel stil bij dat wat Kerst voor jou betekent: ik was er nog en ik hoorde het ” Stille Nacht” van artsen en verpleegkundigen die met een kaarsje door de gangen liepen. Na al die jaren komt dat moment altijd terug met Kerstavond!”

    Like

Reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

INGRID VANDERKRIEKEN

%d bloggers liken dit: