Vrouwen – en mannenzaken

Onze vakantie is voorbij en ik heb uren en uren gewassen en gestreken. Ik ben het beu. Er ziet toch niemand hoe netjes mijn kasten erbij liggen en nooit is de was echt gedaan. Ik wil ook weleens iets doen waar je weken of misschien zelfs maanden deugd van hebt.

‘Dit jaar wil ík het terras doen’, zeg ik. ‘Ik vind dat ik dat verdien. Want wie heeft die hogedrukreiniger op het internet besteld en wie heeft hem hoogst persoonlijk in het postkantoor afgehaald? En wie heeft dat pakket helemaal alleen naar buiten gedragen? Doe maar eens een deur open met zo´n lomp pak in uw handen; sta daar maar eens te houden, niet wetend wat te doen, en dat allemaal voor de ogen van twee postbediendes die geen hand uitsteken om u te helpen! Van pure ellende heb ik het pakket op de grond moeten zetten, de deur open gehouden met mijn ene voet, mijn andere naar dat pak uitgestoken om het dichterbij te halen, en voor de rest kan ik echt niet zeggen hoe ik buiten ben geraakt, ik voelde alleen maar die ogen in mijn rug. En toen moest ik het nog in de auto op de achterbank leggen, want tja, die kofferbak, wat klein, hé.’

‘Ge had hem toch ook thuis kunnen laten leveren’, sputtert mijn man tegen, ‘het is toch niet míjn schuld dat ge er zo´n miserie mee hebt gehad. En met een hogedrukreiniger werken, dat is toch niks voor vrouwen. Bovendien, ík heb hem uit de auto gehaald en in elkaar gestoken. Dit voorjaar test ik hem uit – gij moogt dan volgend jaar.’

Ah zo’, zeg ik gevaarlijk, ‘ik wist niet dat gij een seksist waart.’

‘Ik vertrek hier’, grommelt hij, ‘gij met uw kuren, ik moet nog naar de garage, banden laten wisselen, en naar het containerpark. Of wilt ge dat misschien ook zelf doen?’

Hij is weg en vlug haal ik de Kärcher uit het tuinhuis, sluit alles aan en begin aan het terras. Gestaag werk ik door en ik geniet. Goh, zo proper zijn die tegels in jaren niet geweest. En dat ligt vast niet alleen aan die nieuwe Kärcher, denk ik fier. Dat is mijn vrouwenhand. Ik begin zowaar te dansen. Tot ik ons tuinpoortje hoor piepen en twee ogen voel prikken in mijn rug…

Kärcher


 

14 reacties op “Vrouwen – en mannenzaken”

 1. Deze film zie ik helemaal voor me!!
  Er zijn heel veel huishoudelijke klussen die gedaan moeten worden zoals alle was- en strijkgoed na de vakantie. Als je het allemaal klaar hebt… ligt er al weer wat in de wasmand. De schone was wordt weer keurig opgeruimd. Je ziet niet dat je daar druk mee bent geweest.
  Maar het wordt weer zomers, het terras lokt ons naar buiten en dan zie je hoe schoon en verzorgd het er weer bij ligt. Och het is heel goed dat je dat eens aangepakt hebt Ingrid; geniet van je mooie terras en maak de rest samen met je man in orde. Laat hem ook even genieten van dit prachtige apparaat! En geniet dan samen van de tuin op het mooie terras met een kopje koffie; vier de lente!
  En bedenk als je weer eens een berg strijkgoed hebt opgeruimd dat dit van die dingen zijn die niet zo opvallen…. Tot de dag dat degene die altijd die klus doet het tijdelijk niet kan. Dan valt het op, alles in de was en niets meer schoon of gestreken. Tja als de huisgenoten het dan opeens erbij moeten doen dan komt het besef hoeveel werk al ” het onzichtbare” eigenlijk is!
  Veel zomerse dagen wens ik je toe op het schone terras.

  Geliked door 1 persoon

 2. Amaai, prima werk geleverd Ingrid, jullie terras ziet er als nieuw uit! Je kan je bij ons nog verder uitleven als je zin hebt, je Kärcher hoef je niet mee te brengen, Jaren geleden heb ik er mij ook eentje aangeschaft, En ten huize M. hoort het terras reinigen met de hogedrukreiniger tot de taken van de huisvrouw…

  Geliked door 1 persoon

Reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

INGRID VANDERKRIEKEN

%d bloggers liken dit: