Rimpel(d)ingen

Ieder jaar opnieuw koop ik een adventskalender, of iets wat daar op lijkt, en ieder jaar opnieuw neem ik me voor me tijdens de advent dagelijks wat te bezinnen. Over God en de wereld, over wat ik nodig heb en wat niet, en over hoe het anders moet of kan. Over geloof, hoop en liefde. Soms lukt het, soms niet.

Dit jaar is het me bijzonder slecht gelukt. De eerste adventszondag lijkt nog maar twee dagen geleden en nu staat Kerstmis al weer voor de deur. Met al die boodschappen die ik nog moet doen, al dat eten dat nog moet worden gekookt, en al die feesten waar onze aanwezigheid wordt verwacht, zal er ook niet meer veel tijd overschieten voor inspirerende of terugblikkende gedachten. Maar een klein overzicht van wat er op Rimpelingen gebeurde, kan er nog wel vanaf.

In 2015 heb ik 43 berichten gepubliceerd. Dat is niet elke week, maar het scheelt toch niet veel. Die berichten worden door steeds meer mensen in steeds meer binnen- en buitenland gelezen en alle mondelinge en schriftelijke reacties daarop doen me  geweldig veel deugd. Jullie zijn een trouw publiek en daarvoor dank ik jullie uit het diepste van mijn hart.

Het bericht Februari 2015 was dit jaar de nummer één. Ook de volgende columns behoren tot de vijf meest gelezen berichten: Kervelsoep van gisteren, Très sympa , Wist ik veel en Nieuwe potten. Als ik de statistieken zo bekijk – jullie geloven nooit hoe plezant dat is – kom ik tot de conclusie dat jullie het liefst iets lezen over mijn persoonlijke ervaringen. Dat stemt tot nadenken. Zijn jullie echt zo nieuwsgierig? Of vinden jullie het leuk, gewoon omdat het allemaal zo herkenbaar is? En meer nog, wat ga ik met deze informatie doen?

Het is een goed rimpeljaar geweest. Ik beleef zelf veel plezier aan het schrijven en ben van plan daar nog even mee door te gaan. Maar voorlopig gaat de pauzeknop even in. Toch wat column schrijven betreft. Ik ga volop genieten van mijn gezin, familie en vrienden. Eventueel sámen wat bezinnen – misschien lukt dat zelfs nog beter dan alleen. Bij leven en welzijn duik ik dan ergens in januari weer op. Tot dan!


 kerstmis

Ik wens jullie gezellige kerstdagen en een heel gelukkig Nieuwjaar!

Ich wünsche Euch frohe Weihnachten und ein glückliches neues Jahr!

I wish you a Merry Christmas and a Happy New Year!

Joyeux Noël et une bonne Année!

10 reacties op “Rimpel(d)ingen”

 1. Via een lieve vriendin in het zuiden van Nederland werd ik een volger van “Rimpelingen”. Het is een blog dat je tot nadenken stemt. Vaak herken je dingen. Of er komen andere gedachten boven. Meestal geef ik dan een reactie. En er komt ook vaak weer een reactie terug.
  In deze drukke dagen van advent ontbreekt soms de rust om even stil te staan bij advent; wat betekent het voor onszelf. Jaren geleden lag ik in een grote stad in het ziekenhuis. Veel patiënten mochten met Kerst naar huis maar voor mij zat het er nog lang niet in. Natuurlijk zou je graag thuis zijn… maar wat genoot ik van Kerst. Ik was er nog. Alles werd gedaan voor je. En ik had alle tijd om stil te staan bij Kerstmis. Wat mooi was het zingen in de gangen van “Stille nacht, Heilige nacht door verpleegkundigen en artsen. Elk jaar denk ik er nog even aan terug.
  Ingrid, ik wens je een Zalig Kerstfeest en alle goeds voor het Nieuwe Jaar. En ik hoop dat je mij en vele anderen in 2016 weer veel mooie rimpelingen stuurt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ingrid, bedankt voor je mooie rimpelingen. Persoonlijk vind ik die waarin je man meespeelt altijd hilarisch en het is de manier waarop je iets beschrijft die zo apart is, met veel detail en met een komische verontwaardiging. Rust uit en geniet van je geliefden!
  Tot komend jaar.

  Geliked door 1 persoon

 3. Nu even rusten en dan weer verder schrijven. Ik kijk er altijd naar uit. Fijn je te kennen.
  Heel veel warmte, geborgenheid en vriendschap voor 2016 en voor iedereen die je dierbaar is

  Geliked door 1 persoon

 4. Lieve schoonzusje, ik vind je de max!
  Jouw rimpelingen kleuren mijn dag!
  Doe zo voort maar geniet eerst van je vakantie. ….
  Ik kijk weer uit naar het nieuwe jaar vol leuke tekstjes!
  Annemie

  Like

Reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

INGRID VANDERKRIEKEN

%d bloggers liken dit: