Eensgezind

Mijn vriendin en ik hebben allebei een goede man getroffen. Echt waar, onze mannen zijn allebei sociaal, zorgzaam, intelligent en proper op hun eigen. Ze hebben gevoel voor humor en al wat je maar wilt. Ze zijn alleen wat eigenwijs.

Met z´n vieren reisden we in één auto door Italië. We zagen de Mont Blanc van dichtbij en logeerden tussen de wijnbergen. We bezochten Turijn en brachten de laatste dagen door aan het Lago Maggiore. Het weer was prachtig, elkaars gezelschap aangenaam en net als het eten smaakte de wijn heerlijk. Hoewel Claudio van de aardbodem leek te zijn verdwenen – mijn vriendin denkt nu dat ik hem heb gedroomd – was onze vakantie dus heel geslaagd. Het was een fijne mix van cultuur en natuur, dingen bekijken en heerlijk genieten op terrasjes.
In de auto was het uiterst comfortabel en gezellig, met veel muziek en bij tijden luid gezang. Maar regelmatig waren onze mannen, die de hele tijd voorin zaten, het eensgezind niet eens met de route die de gps voorstelde. Dan haalden ze Waze erbij, een mobiele navigatie-app. En al naar gelang het hun uitkwam volgden ze eerst de gps van de auto en dan weer de app op de mobiele telefoon, die onder het schermpje van de gps hing. Soms raakten ze daarmee in de problemen en moest de papieren kaart worden geraadpleegd. Mijn vriendin en ik, genoeglijk achterin de auto gezeten, verwonderden ons geenszins over de gecreëerde verwarring en registreerden berustend hoe de bijrijder met de kaart op schoot zat en instructies gaf, terwijl de chauffeur met het ene oog naar de instructies van Waze keek en met het andere naar die van de gps. Tersluiks  blikten we elkaar dan aan maar we gaven geen letter commentaar. Empathisch als we zijn, deden we soms zelfs alsof we sliepen. Van afvalligheid zouden onze echtgenoten ons niet kunnen beschuldigen.

We zijn overal geraakt. Daarover mag ik echt niet klagen. Maar dat we achteraf moesten aanhoren hoeveel we hebben geslapen – daar heb ik nu toch wel wat moeite mee.

 

IMG_1523

 

14 reacties op “Eensgezind”

  1. Het lijkt een echte “feel good film ” … en als ik de foto zie van dat bloeiende park rond het Lago Maggiore dan wil ik er zo naar toe.
    Tja , met welk gps systeem kom je het best op deze bestemming?!?
    De sympathieke echtgenoten zijn er urenlang mee bezig en genieten hier enorm van.
    Glimlach samen met je vriendin en heel goed dat je je wat slapend houdt; zij genieten van hun gps systemen en voelen zich heel deskundig.
    Dit wordt een fijne vakantieherinnering.

    Geliked door 1 persoon

Reageren? Graag!

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

INGRID VANDERKRIEKEN