Facebook en Sting

In het begin van dit jaar schreef ik dat ik een beetje genoeg had van alle nieuws dat de hele dag op ons afgevuurd wordt. Ik was oververzadigd en besloot de papieren Aachener Nachrichten niet meer in te kijken, mijn dagelijkse digitale uitgave van De Standaard op te zeggen en een abonnement te nemen op de papieren zaterdageditie. Dat voornemen heb ik ook uitgevoerd. Wat het nieuws betreft, bevalt me dat best. De actuele gebeurtenissen krijg ik zo ook wel  mee.
Wel vond ik het spijtig dat ik bepaalde columnisten niet meer kon volgen. Gelukkig had ik daar al rap iets op gevonden: Facebook. De meeste columnisten verwijzen immers via een link op hun Facebookpagina naar hun teksten. Kranten publiceren er hun pakkendste artikelen en veel journalisten en schrijvers ventileren er hun persoonlijke mening. Facebook biedt echt een schat aan informatie. Ik weet nu ook wie wanneer jarig is, feliciteer meer mensen dan ik ooit heb gedaan en vind heel veel leuk. Natuurlijk post ik ook af en toe zelf een foto, publiceer ik er mijn columns en hoop dat mensen mijn berichten ook liken.
Het probleem is nu dat ik te veel tijd verdoe op Facebook. ´s Ochtends even kijken,  ´s middags iets controleren en ´s avonds nog snel eens gluren. En dat voor een moeder en grootmoeder. Ik vrees dus dat ik een verslaving heb. Een zucht naar schermen. Eerst was ik verslaafd aan de digitale krant, tussendoor aan Candy Crush en nu aan Facebook. En dan mag ik het checken van mijn website en mails nog niet vergeten.

Vandaag las ik (digitaal) dat Sting in Vorst een concert gegeven heeft. Vijfenzestig is hij en naar het schijnt ziet hij er heel patent uit en is zijn conditie prima. Hij haalt nog alle hoge noten. Dat kan ik niet zeggen. Mijn conditie is beneden alle peil. Ik sport veel te weinig. Waarschijnlijk omdat ik zoveel naar die schermen tuur. Verder ben ik uit het koor gegaan. Ik krijg de hoge mi en fa er niet meer uit. Maar Sting doet dan ook aan yoga. Misschien moet ik die app die ik in januari al heb gedownload, Yoga met Evy, toch maar activeren?

27 reacties op “Facebook en Sting”

 1. Dag Ingrid
  Kan je me wat wijzer maken i.v.m. ‘er patent uitzien’ ? In het woordenboek gaat het over : excellent, degelijk, best, gezond, goed, betrouwbaar, machtig enzo . Ik vind het nogal veel positieve eigenschappen in een persoon, lees man.
  Grts

  Geliked door 1 persoon

 2. Facebook lijkt me ook niets voor mij, teveel reclame en onbenulligheden. Je krijgt er teveel prikkels van die je afleiden van je eigen leven en dan heb je geen tijd meer om te lezen of te sporten zoals bij jou. En je spiegelt je steeds aan iedereen die het zo “leuk” heeft, frustrerend als dat bij jou (soms of normaliter ) niet zo is. Al worstelend hiermee heb je weer een goede column geschreven om hierover na te denken!

  Geliked door 2 people

 3. Van Facebook werd ik zeer onrustig. Teveel gedoe rond liken. Werd ook belaagd door iemand die vroeg waarom ik wel of niet reageerde. Toen vond ik het welletjes. Ik heb nog een account, maar ik doe er niks meer mee.

  Geliked door 1 persoon

   • Jazeker, ik lurk regelmatig. Volg ook een Amerikaan voor zijn prachtige oude foto’s die ik vaak gebruik op mijn blog.
    Het werk heeft trouwens ook een Facebookpagina waarop zaken verschijnen die ik wil bekijken.
    Ook de berichten van mijn vele nichtjes, neefjes, enz… bekijk ik. Anders raak ik ook daar hopeloos achterop. Nu weet ik wie zwanger is, hoe het gaat met de baby’s… Alhoewel ik me regelmatig afvraag… moet dit nu hier op FB?
    Mijn eigen dochter is zeer voorzichtig met FB en plaatst er zelden of nooit iets op. Op vlak van sociale media heeft zij mij opgevoed…
    Hartelijke groet.

    Geliked door 1 persoon

   • Nog vergeten: wat Sting betreft: dat lijkt me een zeer gedisciplineerd man. Zo probeer ik ook te leven. De yoga via app werd echter een mislukking. En ik probeerde nogal wat apps hieromtrent… Te snel, te traag, te moeilijk… altijd wat. Ik deed een paar jaar aan yoga in groep met een goede lesgeefster. Het hield mij jaren zo soepel als een veer. Helaas is de rek er nu ook een beetje uit… ik ga liever een eind wandelen om aan hersenyoga te doen.

    Geliked door 2 people

Reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

INGRID VANDERKRIEKEN

%d bloggers liken dit: