Heerlijk relaxed

Ik ga niet graag naar de kapper. Dat heb ik nooit graag gedaan. Je moet er voor de spiegel zitten en kunnen babbelen over niets – twee dingen waar ik een hekel aan heb. Sommige mensen vinden het ontspannend en leggen al weken van te voren hun afspraak vast. Bij mij werkt dat niet. Ik kan toch nu nog niet voorspellen of ik over een paar weken niet in een of andere flow zit. Een schrijfflow of een leesflow, ik zeg  maar iets. Allemaal veel belangrijker dan de kapper.

Het maken van een afspraak is daarom eerder een impulsieve daad. Meestal gaat het als volgt: we zitten in de auto, op weg naar vrienden of familie. Ik klap het autospiegeltje open om te kijken of er niks tussen mijn tanden zit en hoe mijn haar ligt. Vervolgens verschiet ik me een ongeluk. Ik weet het, de meeste mensen controleren hun uiterlijk al van te voren. Ik vergeet zoiets. Niet dat ik nooit in de spiegel kijk. Alleen, ik zie mezelf dan niet. Omdat er dan veel interessantere dingen voor mijn geestesoog verschijnen. Ik denk dat dat een beschermingsmechanisme is. Maar goed, pas in de auto merk ik dat mijn haren ofwel als een hoed op mijn hoofd staan ofwel zo futloos hangen als tulpen die al een paar dagen droog staan. Meteen neem ik me voor een afspraak te maken. Morgen als het kan. Meestal lukt dat ook.

Vanmorgen zat ik in Jean-Marie´s Hairshop voor een muurhoge spiegel. De kapper excuseerde zich, hij kon niet veel praten. Geen gebabbel over het weer of vakantie, dacht ik blij, nu kan ik met goed fatsoen heerlijk relaxed zitten zwijgen. Opgelucht keek ik in de spiegel. En zag dat ik hoognodig mijn schoenen eens moest poetsen. Dat die grijze broek van Witteveen echt niet meer kan. En dat mijn figuur, vooral in zittende houding, zeer te wensen over laat, zelfs onder een zwarte schort. Ik werd niet goed. Ik heb mijn ogen dicht geknepen en heb gedaan of ik sliep. Anderhalf uur lang. Heel ontspannend, zo´n bezoekje aan de kapper.

20 reacties op “Heerlijk relaxed”

 1. Binnen een kwartier ben ik gemillimeterd.
  Mijn ogen houd ik dan ook dicht.

  Gelukkig lopen er nog genoeg vrouwen rond om mij aanwijzingen en tips te geven voor mijn uiterlijk.

  Ik kijk nooit in een spiegel, zelfs niet bij het scheren ….

  Vrolijke groet,

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo herkenbaar, ik gooi me meteen op de people boekjes, de story, de dagallemaal….de kapper merkt meteen dat ik niet iemand ben die naar hem toe komt om te praten. Wat me ook opvalt is dat veel vrouwen hun kapper als hun beste vriend zien…ze omhelzen hem, weten alles van zijn katten, zijn hondje, zijn bloemen, zijn reisjes….en zeggen dan tot volgende week….ik kan daar niet bij, en dat moet een fortuin kosten ook……

  Geliked door 1 persoon

 3. Een bezoekje aan de kapper behoorde lange tijd niet tot mijn meest geliefde bezigheden en zo vaak ging ik er ook niet heen met mijn lange haren. Af en toe de dode punten eruit laten knippen en klaar was het weer.
  Maar een kort kapsel vond ik veel praktischer met sporten en ook flatteuzer bij het stijgen der jaren. En dan moet je regelmatig naar de kapper voor de coupe. Uit oogpunt van efficientie maak ik altijd direct een afspraak voor over 8 weken.
  Mijn vaste kapster ging als zzper verder en ik bleef haar klant. Ze weet precies hoe ik het graag heb en laat me rustig lezen tijdens de behandeling.
  Zij heeft inmiddels een wachtlijst van mensen die ook graag door haar gekapt willen worden. Geen bla bla, geroddel of sensatie tijdens de behandeling wordt door velen gewaardeerd.
  Volgende week donderdag heb ik weer een afspraak staan; dat wordt weer een uurtje ontspanning.

  Geliked door 1 persoon

 4. Da die spiegel zo kort bij staat vind ik ook niet zo gunstig. Mijn knieen zijn dan heel goed zichtbaar, zal ze maar niet beschrijven. Bij elk bezoek zie ik ook ” Ursula ” een creatuur met kort grijs haar, stevig gebouwd en …in een zwarte jurk ( cape ) De vergelijkenis met de vrouw uit het sprookje van Arriel de zeemeermin is groot. Sinds kort plaats ik mijn hantas zo dat ik alleen nog mijn haar en de kapster zie.

  Geliked door 1 persoon

 5. Bij mijn kapper zullen ze wel denken dat ik chronisch vermoeid ben, want ik zeg altijd dat ik slaperig of moe ben. Waarmee ik wil zeggen… laat mijn hoofd gerust. Niet letterlijk, maar figuurlijk. Dat gekwetter aan mijn oren over niets werkt zo storend.

  Geliked door 1 persoon

Reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

INGRID VANDERKRIEKEN

%d bloggers liken dit: