Ronaldo

We hadden afgesproken dat ik de aalbessen zou plukken. Dat is ook niet meer dan normaal. Een goede ploeg werkt samen en mijn man had de struiken al geplant en ze alles gegeven wat ze nodig hadden. Ik zou de bessen op zondagochtend oogsten en op zondagavond tijdens het voetbal tot gelei verwerken. Ik had me ook in het hoofd gezet op die dag mijn computer te upgraden naar Windows 10. Een zondag is ideaal voor zoiets. Meestal kruipt er toch meer tijd in dan ik dacht en wanneer ik door de week uren aan mijn pc zit te prutsen heb ik veel meer het gevoel van tijdverlies.

Na het ontbijt toog ik direct naar mijn bureau. De bessen vergat ik totaal en in de vroege avond maakte mijn man me daar fijntjes op opmerkzaam. Maar toen liep die upgrade nog maar pas en daar moest ik vooral bij blijven had een kenner me gezegd. Er zat echt niks anders op dan dat mijn man de aalbessen ging plukken en schoonmaken. Iets voor negen was Windows 10 geïnstalleerd en kon ik met een gerust hart aan de gelei beginnen. Eerst heb ik de bessen in een beetje water gekookt om ze te doen openspringen. Dat is niet moeilijk, daar moet je gewoon tien minuten op staan kijken. Ik begrijp dan ook niet dat die rode brij toch is overgekookt. Daarna moest ik het bessensap opvangen. Daarvoor gebruik je een zeef en een gesteriliseerd neteldoek. Ondertussen geraakte Ronaldo geblesseerd. Dat wilde ik ook wel eens zien en ik liet mijn neteldoek in de steek. Toen ik terugkwam liep het sap naast de pot in plaats van erin. Ik was bijkans radeloos. Zoveel werk en dan zou dit er maar van over schieten? Terwijl Ronaldo op de bank zat heb ik de boel opgekuist en het neteldoek met een werkelijk ingenieuze constructie zodanig opgehangen dat de overgebleven vruchtenmoes tot op de laatste druppel in mijn kookpot kon uitlekken.

De volgende dag had ik welgeteld één liter sap. Juist genoeg voor vier glazen aalbessengelei. Toen mijn man ´s avonds thuis kwam heb ik hem trots het resultaat van ons goede samenspel laten zien. Gij lijkt Ronaldo wel, was alles wat hij zei.

samenspel aalbessengelei
aalbessengelei

19 reacties op “Ronaldo”

 1. Prachtig, zo’n mooi potje met rodebessengelei; dieprode kleur en dan even dromen over die friszure smaak heerlijk.
  Het is goed om plannen te maken en werkzaamheden eerlijk te delen. Maar ja… soms loopt het anders, zeker met de pc is mijn ervaring. Gelukkig is daar nog een zorgzame echtgenoot die de bessen gaat plukken en schoonmaken.
  In de keuken om 21.00uur sap maken is dan geen probleem meer zou je denken…
  Het leek er naar dat ” Les Bleues ” het EK wel zouden winnen. Ook op het voetbalveld liep het anders die zondagavond. Ronaldo werd op de brancard huilend het veld afgedragen, kon niet meer spelen maar vuurde vanaf de bank zijn team aan. Wat een avond, wat een emoties ; daar loop je toch even die gezellige keuken ( mooie tegels) voor uit. Dat wil je niet missen.
  Daarna is het wel schrikken een lekkere rode kliederpartij.
  Ronaldo was heel blij die avond want Portugal won het EK. En in een keuken van de schrijfster van “Rimpelingen” staan 4 wonderschone potjes rode bessengelei.
  Wees er zuinig op en geniet er op speciale momenten van.

  Geliked door 1 persoon

  • Eigenlijk kan ik het al. Ben al jaren de ongekroonde koningin van de gelei en confituur.
   Het verbaast me dat Ronaldo zich überhaupt verwaardigt te voetballen. Ik dacht dat die alleen maar schoon wou zijn. Groet!

   Like

Reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

INGRID VANDERKRIEKEN

%d bloggers liken dit: