Halve prijs

Twee weken Thailand zonder een of andere vorm van massage, dat kunnen we echt niet maken. We buigen ons over het aanbod in ons hotel en met het oog op de lange vlucht naar huis de volgende dag kiezen mijn vriendin en ik voor een voetreflexmassage. We krijgen halve prijs en gaan resoluut voor een vol uur. Ik maak telefonisch een afspraak en regel dat we in dezelfde kamer kunnen behandeld worden. Dat lijkt me leuk. Wij tweeën kunnen dan, zittend op een massagetafel met onze voeten in de schoot van een masseuse, ontspannen nog wat keuvelen.

Iets voor vier komen we aan. Twee zacht pratende dames vragen ons op een stoel te gaan zitten en onze voeten in een kom water te zetten. Ze scrubben onze voeten en drogen ze even later liefdevol weer af. Daarna begeleiden ze ons naar de twee massagetafels en vragen of we onze kleren willen uitdoen. Verbaasd kijken we elkaar aan. Voetmassage – zonder kleren? Nee, nee, gebaren we, mét kleren. We strekken ons uit op de tafel, onze ogen worden bedekt en er komt er een grote badhanddoek over ons heen.

Langzaam begint de therapeute mijn onderbenen te masseren. Zweterig lig ik in mijn zomerkleed onder de grote, witte handdoek. Ik kan niets zien en communicatie met mijn vriendin zit er ook niet in. Ik merk hoe zachte muziek de ruimte vult en langzaam geef ik me over aan de bedreven handen. Er wordt gedrukt, geprikt en gewreven. Mijn gedachten zweven weg en ik geniet. Hier ga ik als herboren uitkomen, dat voel ik nu al. Mijn rechtervoet is klaar, nu de linker nog. Roerloos lig ik af te wachten. Opeens wordt mijn gezicht vrij gemaakt en wordt de handdoek weggenomen. Met knipperende ogen kijk ik naar mijn vriendin. Mompel iets van “halve prijs, dus maar één voet, of wat?”

“Ik denk dat je geslapen hebt. Ik heb je zeker drie keer horen snurken…”

Trisara voeten

11 reacties op “Halve prijs”

 1. Wat een mooie foto en wat een heerlijk verhaal. Uitzicht over de blauwe zee, zwembad en palmboom en dan helemaal wegdromen…!
  De masseuse heeft haar werk voortreffelijk gedaan, rust en niet meer gezellig praten met je vriendin maar alles even helemaal loslaten, wat een ontspanning.
  Ik hoop dat het een fijne vakantie is geweest en fijn om vandaag weer een nieuwe “Rimpelingen ” te lezen!

  Like

 2. We zijn vorige maand naar Thailand geweest, en elke dag heb ik genoten van een heerlijke oliemassage. Zonder kleren weliswaar, want het is lastig om al die olievlekken uit T-shirt en short te moeten wassen :).
  Mooie weblog heb je !!

  Like

Reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

INGRID VANDERKRIEKEN

%d bloggers liken dit: