Niks nieuws

Voorzichtig stel ik voor naar de stad te rijden. Ik weet dat hij bij dit mooie weer liever de tuin ingaat, maar als ik het verstandig aanpak, krijg ik hem  misschien wel mee. Als we nu vertrekken, zeg ik monter, dan is het daar nog niet te druk en hebt ge namiddag nog tijd genoeg om in de tuin werken. En ja, het lukt. Hij trekt zijn schoenen alvast aan.

– Wat wilt ge daar eigenlijk gaan doen?

– Euh, eens wat rondkijken. Koffietje drinken. Misschien een short kopen.

– Een short? Sinds wanneer wilt gij een short?

– Zeg! Denkt ge dat ik daar niet meer mee sta, soms?

– Nee, nee. Dat heb ik toch niet gezegd. Dat maakt gij er nu weer van. Maar ik dacht dat ge vanaf nu alleen nog maar rokken en kleedjes ging dragen. Hebt ge gisterenavond nog gezegd, hoe gemakkelijk zoiets eigenlijk zit . Niks dat spant aan uwe buik, en …

– Ja, gísteren. En vandaag vind ik dat ik een nieuwe short nodig heb. Voor Thailand, voor wanneer we met die boot naar dat eiland gaan. Ge denkt toch niet dat ik weeral in een kleedje op zo´n speedboot kruip, zeker. En die gele short, die ben ik precies toch wat moe gezien. Hoelang zou ik die al hebben.

– Alsof dat ertoe doet, hoelang ge iets hebt. Als het nog goed is en het past nog, dan hebt ge niks nieuws nodig.

– Jaja. Die ken ik, die redenering van u. Trouwens, een nieuwe korte broek voor u is eigenlijk nog dringender. Die van u is nog ouder dan die van mij. En ze zakt af.

– Niks korte broek. Ik doe alleen nog lange broeken aan daar. Met al die muggen.

– Muggen? Hebt gij al ooit éne muggenbeet gehad? Ik ben hier degene met de muggenbeten, niet gij.  Ze moeten uw bloed niet. Maar goed, als gij geen korte broek wilt dragen, dan zweet gij u maar kapot in uw jeans. Voor mij niet gelaten.

– Allez, vertrekken we nu nog?

– Och, laat maar. Mijn goesting is al over.

 Opgewekt trekt hij zijn schoenen uit en doet zijn rubberlaarzen aan.

8 reacties op “Niks nieuws”

 1. Wat een heerlijk vooruitzicht om naar Thailand te gaan; een prachtig land in de tropen. En wat fijn om dan je kind op te zoeken die daar woont en werkt. Je beleeft je vakantie dan nog intenser, minder toeristisch. Als je iemand kent die daar leeft dan leer je het land veel intenser kennen. Geniet er samen van.
  Tja,……vakantie in de tropen, je garderobe. Heel verstandig om er tijdig naar te kijken. Maar heel veel mannen houden niet van winkelen. Het gras moet toch eerst worden gemaaid, het belasting formulier moet ingevuld worden en er is net een belangrijk sportgebeuren op de tv. Herenmode zaken doen er verstandig aan om te adverteren in de zgn vrouwen bladen. De vrouw stimuleert een nieuwe aanschaf.
  Och als hij tevreden de tuin in gaat, laat hem dan. Drink samen in de tuin een kop koffie en geniet van de lente.
  Breng je eigen garderobe rustig op orde. En als het in Thailand dan toch wel heet is met zo’n lange broek … Winkelen in een Thaise kledingzaak of op een drukke markt kan ook heel gezellig zijn. Fijne tijd gewenst

  Geliked door 1 persoon

 2. Klinkt bekend in de oren. Hebben àlle mannen dan een broertje dood aan winkelen? En koop je een hemd of short waar ze niet bijzijn dan past het nooit!
  Dus pak ik het nu anders aan. Ik ga eerst op safari, dan krijg ik hem makkelijker mee.

  Geliked door 1 persoon

Reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

INGRID VANDERKRIEKEN

%d bloggers liken dit: