Zweedse balletjes

Boekenkast _203946

Vroeger lag er hier geen enkel boek dat ik niet gelezen had. Dat is fel veranderd. Omdat ik tegenwoordig nogal bang ben voor niks meer te doen hebben of ernstige ziektes koop ik tegenwoordig al eens een boek op voorraad. Sommigen hier in huis begrijpen die angst niet en zeggen dat ik meer in het heden moet leven.

Onze boekenkast wordt nu te klein en dus ben ik op zoek naar een nieuwe. Waar die moet komen staan was al onderwerp van meerdere discussies. Het is een heel verschil of zo´n kast tegen een muur van vier meter wordt geplaatst of tegen een muur van één meter twintig.

Nu is Ikea zowat het laatste waar ik mee af moet komen. Mijn man heeft de laatste vier keren dat we er geweest zijn telkens weer gezworen dat hij daar nooit nog een voet binnen zet. Maar een paar dagen geleden, het was zo rond een uur of vijf, kreeg ik hem nog eens zover. Heel subtiel had ik het probleem van de boekenkast nog eens aangekaart. Dat ik al overal was gaan kijken en het hele internet had doorploegd maar echt niks passend had gevonden. Voorzichtig zei ik ook dat ik de hele dag zo in het heden had geleefd dat ik niet aan ons avondeten had gedacht. En ik sprak over Zweedse balletjes – dat iedereen die kent, behalve wij.

Nog net niet knarsetandend ging hij mee. Toen hij zag dat er bijna geen auto´s op de parking stonden, werd hij op slag vrolijker. Fluks wandelde hij mee door alle afdelingen en vol animo bekeken we alles wat op een kast leek. Ergens tussen de tapijten voelde hij zich opeens flauw. Hij moest wat eten. En wel meteen, anders ging hij omkiepen. We zetten koers naar het restaurant en bestelden allebei een portie Zweedse balletjes met friet. We hebben er smakelijk van gegeten. Echt. Maar ik heb ze de hele verdere avond nog geproefd. En mijn man maar lachen. Tot hij ging liggen. Toen begon het zo voor zijn ogen te draaien dat hij weer moest opstaan.

Nooit gaat hij nog naar Ikea.

11 reacties op “Zweedse balletjes”

 1. Je hebt drie lege kamers, in de logeerkamer kan je de pikante boeken ( voor je gasten 😉 kwijt. Dan zijn er nog om er een bibliotheek, leeszaal enz ..van te maken. Om je schat te overtuigen om naar de IKEA te gaan vraag je een vakman om enkele boekenkasten op maat te komen maken . Wedden dat hij….sorry ,man van Ingrid 😉
  Wat ik ook nog zeggen wou, ik lees dit soort van schrijven het allerliefste .
  Gewoon belevenissen die heel herkenbaar zijn en die we allemaal meemaken of mee gemaakt hebben.

  Like

  • Moet ge mij nu echt confronteren met die lege kamers? En pikante boeken, kunnen die gasten die misschien zelf meebrengen en dan achterlaten a.u.b.

   Like

 2. Er zijn meer mannen die je niet gemakkelijk mee krijgt naar de grote Ikea winkel . Tja en als die Zweedse balletjes dan nogal zwaar op de maag liggen……!
  Maar de boekenkast is er gekomen en wat is het heerlijk om na alle winkeldrukte lekker op je eigen bank te zitten met een mooi boek! Ga alle ongelezen boeken de komende tijd eens lezen en vergeet de oude bekenden ” niet ! Soms staan ze jaren op de plank en opeens lees je ze weer. Gewoon genieten.

  Like

 3. In de ochtend heb ik er ooit voor weinig ontbeten.
  Of alleen maar heel veel koffie gedronken.
  Maar balletjes heb ik er nooit gegeten.

  Oh ja, mijn boekenkast komt van daar.
  Jammer genoeg is het systeem veranderd.
  Ik heb dus nu twee verschillende boekenkasten tegen twee wanden.

  Ongelezen boeken heb ik nu niet meer.

  Vriendelijke groet,

  Like

Reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

INGRID VANDERKRIEKEN

%d bloggers liken dit: