Kervelsoep van gisteren

2015-04-19 20.22.35

Het had iets kunnen worden. Tenminste, als de vader van mijn zonen er geen korte metten mee had gemaakt.

Na een drukke werkdag komen we samen thuis. Ik haal de post uit de brievenbus en check snel even mijn mails. Daarna loop ik naar de telefoon. Ik hoop op een bericht van de brillenwinkel maar op het display verschijnt een mij onbekend, lang nummer. Het begint met 0039. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt en nog vóór ik het eten uit de koelkast haal, zoek ik het landnummer op. Blijkt dat iemand uit Italië ons heeft willen bellen! Kleurrijke visioenen van charmante Italianen, riante palazzi en grote borden antipasti verschijnen voor mijn geestesoog. Het leven ziet er op slag zonniger uit. Ach, laat het toch, hoor ik iemand in de verte zeggen, als ze ons echt nodig hebben, zullen ze het nog wel eens proberen. Ontnuchterd zet ik de kervelsoep van gisteren op het vuur.

De telefoon rinkelt. We zitten aan tafel ietwat vermoeid tegen elkaar aan te kijken. Ik heb helemaal geen zin om die verdomde telefoon op te nemen. Vandaag heb ik op mijn werk al genoeg mensen telefonisch gerustgesteld, afgewimpeld of hun zin gegeven. Toch doe ik een halfslachtige poging en begin me moeizaam aan de tafel omhoog te hijsen. Mijn man is gelukkig sneller en neemt het gesprek aan. Het duurt niet lang. Terug aan tafel vertelt hij verontwaardigd dat hij ene Angelo aan de lijn heeft gehad. Angelo belde vanuit Italië maar sprak Frans. Je suis heureux de vous faire connaître, moet hij hebben gezegd. Ik niet, heeft mijn man daar ferm op geantwoord. Ik versta geen Frans en je ne suis pas interessé. Toen heeft hij de knop ingedrukt en de telefoon terug op zijn station gezet. Verdorie, denk ik, dat ik er nu niet zelf aan ben gegaan. Ik zou toch gezegd hebben dat ik ook blij was hem te leren kennen. Très heureuse. Want een Franse Italiaan of een Italiaanse Fransman, hoe exotisch is dat! Verwijtend kijk ik naar mijn man. Ik zeg wat ik denk. En dat had ik beter niet gedaan.

11 reacties op “Kervelsoep van gisteren”

  1. Na een lange werkdag met veel vermoeiende vergaderingen, werkoverleg, moeilijke gesprekken kom je eindelijk thuis. De gewone dagelijkse sleur wordt even doorbroken door een onbekend telefoontje uit het verre Italië….! Een moment wegdromen bij het horen van Angelo uit Rome, Napels of Pisa. Je ziet jezelf al op Capri minestronesoep eten op een zonovergoten terrasje!
    Maar gelukkig komen we dan het volgende moment weer terug tot de orde van de dag. Er gaat niets boven een kordate echtgenoot die zijn vrouw behoedt voor Angelo’s die je waarschijnlijk iets willen verkopen waar je niets aan hebt. En och… op een koude dag in april ben je weer blij met elkaar aan je vertrouwde keukentafel met heerlijke zelfgemaakte kervelsoep.

    Like

Reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

INGRID VANDERKRIEKEN

%d bloggers liken dit: