Hoe te leven

Misschien is het wel voorjaarsmoeheid. Of zou ik gewoon aan overprikkeling en oververzadiging lijden? Net zoals ik in grote winkels lam geslagen word door het uitgebreide aanbod en me van benauwdheid zo snel mogelijk uit de voeten maak, heb ik nu even genoeg van alle nieuws in de krant, op de radio, de televisie en op Facebook. Al die binnenlandse en buitenlandse politiek, al die bangmakerij en al die faits-divers maken me moedeloos. Ik kan het belangrijke nog moeilijk van het onbelangrijke onderscheiden en word er hondsmoe van. Mijn kop zit vol met dingen die er niet toe doen en ik vergeet wat er wél toe doet. Enige bezinning is op zijn plaats en digitale rust hoort daar bij. Volgende week leent zich daar uitstekend toe. Ik heb me heilig voorgenomen al zeker in de Goede Week niet op Facebook te kijken en me zo weinig mogelijk op Google te bewegen. De digitale krant zal ik ook niet lezen en ik ga geen column schrijven. Kortom, ik wil internet-vasten. Tijd dat ik ga hebben! Allemaal om te herbronnen! Alleen, ik weet al wel wat ik moet laten maar nog niet wat ik in plaats daarvan moet doen. Misschien meer naar buiten gaan en eindelijk “Hoe te leven” van Montaigne eens lezen.

Hoe lang mijn bezinning gaat duren, kan ik nu niet zeggen. Ik weet niet hoe snel dat gaat. En wie weet heeft mijn blog na al dat vasten zelfs een nieuw kleedje nodig! Moet ik weer gaan kiezen, wikken en wegen over inhoud en vorm! Hoeveel tijd ik daarvoor nodig heb, kan ik ook nog niet voorspellen.

Dit gezegd zijnde, wens ik jullie allemaal een goede voorbereiding op Pasen, het feest van de wederopstanding. Ik hoop dat jullie daar tijd genoeg voor hebben. Vier daarna Pasen goed.

Nog een tip: luister eens naar de Johannespassie van Bach. De Mattheuspassie mag ook.

Tot binnenkort!

10 reacties op “Hoe te leven”

 1. Een heel mooi geschreven tekst Ingrid.Maak het eens stil om je heen, neem tijd voor bezinning; wat is echt belangrijk voor je. De stille tijd voor Pasen is daar een heel goede reden voor.
  Mooie muziek, rust en niet de voortdurende stroom nieuws. De wereld draait door, men is soms meer bezig met sociale media dan met echte vrienden!
  Ik wens je een Zalig Pasen !
  Hartelijke groeten vanuit Het Groene Hart van Nederland. Cornelia

  Like

 2. Prachtig geschreven Ingrid. Ik wens je tijdens je bezinning de nodige rust toe. De fijne muzikale tip ga ik nu onmiddellijk toepassen, geen vasten voor mij zonder Mattheuspassie.

  Like

Reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

INGRID VANDERKRIEKEN

%d bloggers liken dit: