Vrijheid, blijheid

Vroeger was het allemaal geen thema. Ergens in het voorjaar boekten we onze vakantie en in juli ging het dan richting Frankrijk of Italië. Geen discussie, niks, alles was altijd prima geregeld.
Nu ons huishouden tot twee personen is gereduceerd, openen zich opeens heel andere perspectieven. Een georganiseerde reis naar een oosters land! Zomaar vertrekken en in een leuke B&B logeren! Alles kan.
Ik word euforisch bij de gedachte aan het huren van een mobilhome. De vrijheid die je dan hebt! Zomaar vertrekken, gewoon de zon achterna! En je hebt altijd alles bij! Mijn man aarzelt nog wat, maar gaat voor zijn doen toch snel akkoord.
Op weg naar Frankrijk kijk ik genietend om me heen. P. sleurt verbeten aan het stuur, vastbesloten zijn uiterste best te doen. Maar het zit wat tegen. De uitgezochte kampeerplaats in Metz is volzet. Gelukkig is er nog een plekje vrij op de gewone parking. Geen water, geen elektriciteit, maar kom, voor één nachtje is dat geen probleem. De tweede avond, in Charmes, parkeert hij het gevaarte keurig tussen twee andere wagens. Heel idyllische plek, met zicht op de rivier. Alleen jammer dat het stroom- en waterpaaltje het niet doet en dat er ´s morgens hondenpoep voor onze deur ligt. En dat hij daar in trapt.
P. stelt voor een paar dagen op een echte camping te gaan staan. “Daar heb je iets meer ruimte en fatsoenlijke sanitaire voorzieningen; ik vind het hier toch maar een krappe bedoening, hoor. En als we wegrijden, kunnen we met een gerust hart alles buiten laten staan. Dan hoef ik ook niet meer te denken van: slingert hier nog iets rond en zijn alle raampjes dicht?”
Als we terugkomen van het boodschappen doen, staat er een ander op ons zorgvuldig uitgekozen plekje en hebben de buren rechts onze tuinmeubeltjes ingepalmd. Als we dan ook nog eens bedenken hoe we straks dat laddertje weer op moeten om in die alkoof te gaan slapen, zakt de moed ons in de schoenen. En dat chemisch toilet, het stinkt dan wel niet, maar het idee dat je altijd alles bij je hebt…

4 reacties op “Vrijheid, blijheid”

  1. Toon Hermans met zijn ” Sinterklaas ” prachtig. Ik doe mijn ogen dicht en denk aan Toon Hermans op het podium. Zwart pak aan, micro in zijn hand en zit op een barkruk én…dan zegt hij je laatste zin.

    Like

Reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

INGRID VANDERKRIEKEN

%d bloggers liken dit: