Land is verplicht!

Dat mijn straat wel degelijk bestaat! En dat ze mogen komen kijken, als ze het niet geloven! Dat er zelfs telefoon ligt en ze altijd mogen bellen! Zo heb ik het geschreven.

Een tijdje geleden wilde ik een proefabonnement nemen op een krant. Op de digitale morgeneditie – de weekendbijlage zouden ze aan huis leveren. Want daar maakten ze reclame voor en wat vond ik dat een goed idee: op weekdagen het nieuws op mijn iPad lezen en in het weekend ouderwets door de krant bladeren.
Om te kunnen genieten van hun voordelen moest ik wel mijn naam, geslacht, adres en geboortedatum ingeven. Naam, geslacht en geboortedatum waren geen probleem. Maar de computer kende onze straat niet. En dus kon ik geen abonnement afsluiten. Ik heb toen een mail geschreven en de redactie er beleefd op attent gemaakt dat sommige straten niet in hun bestand zijn opgenomen. Dat ik in de Oostkantons woon en of de krant daar überhaupt bezorgd kan worden? Geen reactie. Of toch. Dat ze mijn mail goed hebben ontvangen en me zo vlug mogelijk zullen helpen, met vriendelijke groeten.
Een dikke week heb ik gewacht en toen dacht ik, weet ge wat, ik neem gewoon een digitaal abonnement. Dan hebben ze vast al die gegevens niet nodig. Dat ik mijn naam, geslacht en geboortedatum tóch moest meedelen, vond ik nog oké. De computer sputterde ook niet tegen. Maar toen verscheen de melding: land is verplicht. Mét uitroepteken. Ik begreep het niet, mijn land stond er al en ik zag geen reden om het te veranderen. Maar goed, ik heb het toch maar geprobeerd. En denkt ge dat dat ging? Nee, vijfentwintig keer België getypt en niks, het bleef maar knipperen van: Land is verplicht! Uiteindelijk bleek dat onze straat niet bekend is (!) en daarom sloeg de computer tilt. Ik kreeg de bescheiden hint – want zo slim is die computer dan weer wel – contact op te nemen met de klantendienst. Wat ik vandaag voor de tweede keer heb gedaan, met de woorden van hierboven. Met geachte bovenaan en zónder vriendelijke groeten.

Reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

INGRID VANDERKRIEKEN

%d bloggers liken dit: