Brazilië is heel ver

Wat is Pascal Smet, onze minister van onderwijs, toch een visionaire denker. Die man heeft tenminste nog ideeën. Vooral als het over vakantie gaat.

De lengte van de zomervakantie staat regelmatig ter discussie. Vorig jaar gingen er stemmen op om de zomervakantie tot zes weken in te korten. Het voorstel kwam van een andere regeringspartij dan die van Pascal Smet, maar was op zich geen slecht idee. Er zijn veel ouders die moeten werken en niet weten hoe ze hun kinderen twee maanden lang moeten opvangen. Ouders die meer thuis kunnen zijn, weten dan weer niet hoe ze hun kinderen al die tijd zinvol moeten bezighouden. Alle sportactiviteiten vallen dan weg en de muziekscholen en tekenacademies zijn allemaal gesloten. En dat is een probleem. Je kunt hoogstens eens naar het zwembad, maar wie doet dat nu nog, gaan zwemmen met de kinderen?
Dit jaar wil Pascal Smet de zomervakantie van de Vlaamse scholieren verléngen. Om de Vlaamse gezinnen de kans te geven files te vermijden en goedkoper op vakantie te gaan.

Onder wiens druk zou hij zijn bezweken? Die van de ouders, die van de leerkrachten of die van de toeristische sector? Eerst trekt hij hevig ten strijde tegen het luxeverzuim – hij laat alle gevallen registreren – en nu ineens geeft hij eraan toe. Hoeveel theorieën ik al heb bedacht! Tot ik tot de volgende conclusie kwam: eigenbelang is het, gewoon eigenbelang. Begin januari verscheen hij namelijk een week te laat op zijn werk. Zonder doktersbriefje! Heel normaal vond ie dat en hij vroeg respect. Zijn vakantie, een verre reis, was immers al lang geleden geboekt. Luxeverzuim, dus.
Moet kunnen zeker, ook voor een socialist.

Kort geleden heeft hij meegedeeld dat hij zich nog voor één regeerperiode verkiesbaar stelt. Daarna wil hij naar Brazilië vertrekken om daar samen met zijn vriend een Bed and Breakfast te gaan uitbaten. Dat vind ik dan weer denken op lange termijn, bijna visionair denken. Want Brazilië is ver. Heel ver. En als hij wil dat de mensen van hier ook in zijn B&B komen logeren, dan is twee maanden vakantie echt niet genoeg.

4 reacties op “Brazilië is heel ver”

Reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

INGRID VANDERKRIEKEN