Hoofse liefde

Is het niet vertederend, die openbare liefdesverklaring van Prins Laurent? Je moet er maar op komen: je liefde, hoogachting én dankbaarheid via een persbericht de wereld in sturen. Hoe bevredigend moet dat zijn voor Prinses Claire, zo verrast worden op haar veertigste verjaardag. Gelukkig weet ze niet dat het moeilijkste nog moet komen. Op je veertigste denk je nog dat de wereld aan je voeten ligt, of op z´n minst ooit zal liggen.

Toch heb ik zo mijn bedenkingen. Wanneer een man in het openbaar zijn liefde betuigt, voel ik soms een plaatsvervangende schaamte. Want meestal heeft die persoon dan iets goed te maken. Of hij staat onder druk van zijn vrouw. Sommige mannen zijn daar gevoelig voor. In dit geval tip ik op het laatste; ik denk namelijk dat Claire thuis de broek aan heeft. Hoe ze een paar jaar geleden op een persconferentie zelf het woord nam, Laurent verdedigde en hem daarna wegleidde, dat zegt genoeg. Misschien wil ze daar nu iets voor terug hebben?

Dan de vorm. Een persbericht! Dat maakt het zo afstandelijk. Is dat niet meer iets voor Koning Filip? Alhoewel, als ik denk aan dat verloren kusje op het balkon… ik zie het hem nog niet doen. Wil Laurent zich geliefd maken bij de bevolking? Is dit zijn idee van werken aan zijn imago? Het is in ieder geval al beter dan tijdens een interview met je eigen vrouw zeggen dat je graag eens in dialoog wil gaan met alle dieren van de wereld. Die intellectuele rijkdom van spreken met een inktvis!

Ach, hij wil het zo graag goed doen. Maar hij had zijn bericht beter op Facebook gepost. Wie weet hoeveel likes hij daar nog had gekregen.

Reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

INGRID VANDERKRIEKEN