Luxury

Slaapt u nog gerust sinds Christine Lagarde, de topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds, haar testballonnetje heeft opgelaten? In de onlangs gepubliceerde Fiscal Monitor van het IMF staat namelijk een opmerkelijk kaderstuk. Hieruit blijkt dat het IMF met het idee speelt een eenmalige belasting van 10 procent te heffen op uw nettovermogen. Het is meer dan zomaar een denkoefening want de berekening werd al gemaakt: de hoge staatsschuld van de Eurolanden zou in één keer kunnen worden terug gebracht tot een houdbaar niveau.

Iedereen vraagt zich af: Is dit echt eenmalig? Wat bedoelt men precies met nettovermogen? Worden onroerende goederen ook meegeteld – misschien zelfs het eigen huis? Worden schulden mee verrekend? Of gaat het alleen om spaargelden?

Hoogst waarschijnlijk betreft het inderdaad de spaargelden van de gezinnen. Omdat u de morele plicht heeft uw vermogen te beheren als een goede huisvader, verzoek ik u de volgende overwegingen in acht te nemen.
De beurs is meer en meer een kwestie van emoties geworden – geen redelijk mens die er nog wijs uit wordt – en is dus per definitie geen verstandige keuze. Beleggen in goud geeft tegenwoordig ook geen zekerheid meer en vastgoed is meestal een blok aan het been.

U kunt beter opteren voor meer consumeren. Koop alles wat u nodig heeft of gewoon graag zou willen hebben. Geef geld uit aan verrijkende ervaringen – die kan niemand u nog afnemen. Investeer in de opleiding van uw kinderen – zij zijn uw toekomst. De rest zou u thuis in een kluis kunnen stoppen. Houd er wel rekening mee dat een degelijke, brandveilige kluis al gauw tussen de 1000 en 2000 Euro kost.
Dan is er nog de kous. Het is vast niet toevallig dat de Duitse beenmodefabrikant Falke een paar weken geleden Luxury heeft voorgesteld: exclusieve herensokken die gemaakt zijn van de wol van een zeldzame lamasoort uit het Andesgebergte. Ze zijn zachter, lichter, wolliger en warmer dan alle andere sokken en hebben een stijlvolle, gouden kleur. Ze zijn verkrijgbaar in de Amsterdamse Bijenkorf en kosten 860 Euro. Ietsje te duur, maar veiliger dan in deze sok zal uw geld nooit zijn.

Reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

INGRID VANDERKRIEKEN

%d bloggers liken dit: