Aandacht

Een dag of wat geleden las ik op Facebook het volgende:  Aandachtige wensen voor iedereen, een nieuw jaar met warmte, verbondenheid, open deuren, open gedachten en liefde naar jezelf en anderen

Het raakte me, ik vond het mooi, maar toen ik er even bij stilstond bracht het me ook in verwarring. Want die aandachtige wensen – sloegen die op de eigen welgemeende aandacht van de schrijver voor de lezers van zijn kerstwensen of op zijn hoop dat ze meer aandacht zouden geven aan hun medemens? Of op allebei? En die open deuren. Open deuren kan je intrappen. Maar je kan er ook mensen door binnen laten. Toen zat het spel op de wagen. Open gedachten – bedoelde hij dat ze leesbaar zouden moeten zijn voor iedereen, of dat je moet openstaan voor andere gedachten? Het begon me licht te duizelen. Was de schrijver met opzet meerduidig, of helemaal niet en was ik het die de dingen weer moeilijker maakt dan ze zijn? 

De kerstwensen hebben me dus best wat hoofdbrekens gekost. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat het er niet toe doet wat de schrijver ervan precies heeft bedoeld, of hij met opzet meerduidig is geweest of niet. Zijn boodschap blijft mooi. 

Bij deze wil ik jullie van harte bedanken voor het trouwe volgen van Rimpelingen en wens jullie allemaal een zalige Kerstmis en gelukkig Nieuwjaar! 

10 reacties op “Aandacht”

 1. Een echt doordenkertje; deze mooie boodschap. En iedereen heeft daar zo eigen gedachten bij.
  In deze jachtige tijd is het goed stil te staan bij elkaar, de mensen dicht om je heen, je partner, kinderen, familie, vrienden. Sta stil bij wat voor jou “ echt “ belangrijk is en relativeer eens. Er zijn dingen waar we ons soms druk om maken en die eigenlijk niet zoveel aandacht van ons hoeven te hebben.
  De wereld is groter dan je eigen huis en het is goed om stil te staan bij je medemens. We hoeven echt niet alles op te lossen maar een klein gebaar, een luisterend oor, een glimlach is ook al belangrijk.
  En als een heleboel mensen dit een klein beetje doen dan werkt dat als een sneeuwbal en wordt de wereld weer wat mooier.
  Ingrid, ik wens je een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar.

  PS En ik hoop dat je weer heel mooie rimpelingen teweeg brengt in 2020

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi , ik begrijp die wensen vol-ledig . Ik wens je dus het-zelfde . Mijn allerbeste wensen voor 20-20 en fijne kerstdagen voor iedereen die je lief is, dus ook voor mij veronderstel ik. Ik hoop dat we voor 2021 mekaar nog eens kunnen ontmoeten voor een koffieke en een verwarrend gesprek. Grts Fernand

  Geliked door 1 persoon

  • Dag Tiny! Dankjewel voor je reactie, dat doet deugd. Ook een zalige Kerst en gelukkig Nieuwjaar van P. – hij staat in de keuken te roepen. Heb een mooie tijd en tot gauw, ik hoop in februari eens naar de Fockink te komen. Lieve groet, Ingrid

   Like

 3. Ik weet wat je ons wenst Ingrid en we hopen dat je wens ons zal brengen waarop ook wij hopen. Heel veel dank Ingrid en voor jullie ook de beste wensen voor het nieuwe jaar

  Like

Reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

INGRID VANDERKRIEKEN

%d bloggers liken dit: